Een smakelijke reis rond de wereld met Kiwanis Moerdijk

Een smakelijke reis rond de wereld met Kiwanis Moerdijk

Zondag 3 maart: Een culinaire wandeling langs vijf top restaurants in Zevenbergen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede kind gerelateerde doel.

Wat hebben 5 top restaurants, 130 gezellige wandelaars door Zevenbergen, lakeien een conducteur en  een stewardess gemeen?

Ze deden allemaal mee aan het 16e Proefrondje van Kiwanis Moerdijk!

Een warm welkom in Zaal Van der Hooft op de Markt in Zevenbergen! We genoten van de heerlijke "rode bubbel" (Kiwanis Moerdijk huiswijn) en de prachtige amuses van de deelnemende restaurants. Wat een kunstwerkjes! Onze "vise-president" bedankte iedereen voor de bijdrage van € 3550,- euro voor de waterspeelplaats op de Markt. Proost op dit mooie resultaat!

Twee lakeien stonden ons op te wachten bij De Borgh om ons te leren hoe we als echte sterren over de rode loper konden lopen. We voelden ons heel speciaal toen we hand in hand het restaurant binnen gingen.

We hebben een geweldige vlucht gehad in zaal Van der Hooft. Onze stewardess, of beter gezegd, onze flightintendent, was een komische act op zich. Ze liet ons lachen met haar uitleg over de nooduitgangen en de noodpakketten die ze aanbood. Het was een fantastische opwarmer voor een verrukkelijk voorgerecht.

Wat een feest was het bij restaurant Lust! We werden verwelkomd door een vrolijke schoolfotograaf die ons op de gevoelige plaat vastlegde. De foto's zijn een mooie herinnering aan deze gezellige avond met Kiwanis. En het eten was ook niet mis! We smulden van een heerlijk tussengerecht dat onze smaakpapillen prikkelde.

We kregen ons hoofdgerecht bij Augerge 1953 pas nadat we eerst een hilarisch filmpje hadden gezien van de zogenaamde Chef-kok die zich uitsloofde in de keuken die middag. Ze liet ons zien hoe ze met veel passie en humor de ingrediënten voor ons menu had bereid. Onze groep vervolgde zijn weg van de Auberge naar Happy Dees, het voormalige stationsgebouw in Zevenbergen.

Een gezellige wandeling waarbij we onderweg de andere groepen tegen kwamen.

Wat een feest was het bij Happy Dees! De conducteur stond ons al op te wachten met zijn fluitje en kaartenknippertje. Het restaurant leek net een echte trein. Voordat we aan ons toetje mochten beginnen, werden we verdeeld over de 1e, 2e of 3e klasse. En o wee als je in de 3e klasse zat! Dan moest je wachten op het fluitje voordat je je vork in je taartje kon steken en ook nog eens een liedje meezingen! Maar dat maakte het juist zo gezellig!

Hierbij willen wij nog heel graag de deelnemende restaurants én toneelvereniging Snippers bedanken voor hun onvergetelijke bijdrage.

Deel deze post